Reviews for Tidskisten (The Time Casket) in Danish

screen-shot-2017-01-03-at-17-09-28
Some very nice reviews for The Time Casket have appeared in Denmark. A six star review in Fyens Stiftstidende:

“Der er tale om en uhyrligt velskrivet parabel”

The book just got a nice review in Politiken:

15821002_1882560928623689_645363161_o

“Andri Snær Magnason får sandelig fyret op under eventyret, så surrealisme blander sig med benhård realisme. Hvor er det godt! Er de ikke lidt skøre, de islændinge?”

The book also got Five stars of six from the literary webpage Modspor:

“Hvad der for børn er et underholdende, spændende eventyr med seje, stærke børnekarakterer, som vi kender dem fra Lindgren, bliver også til religions– og samfundskritisk science fiction for voksne, og dét er mesterligt udført af Magnason.”

And a very nice review here in this webpage. Gyseren.dk:

“Tidskisten var lidt af en overraskelse at læse. Dels troede jeg før læsningen, at her var tale om en ren science fiction roman, men Andri Snær Magnason blander genren med eventyret. Dels var det ikke gået op for mig, at det er en børnebog. Det varede dog ikke mange sider, før jeg overgav mig fuldstændig til Andri Snær Magnasons prisbelønnede roman.”

And here is a long interview with Andri Snær Magnason in Information.

“Tidskisten er svær at genfortælle kort, uden at den kommer til at lyde forenklet, men historien om Ravnetinna og tidskisterne er meget troværdigt skrevet. Den kan læses som en medrivende og fabulerende fortælling, hvis man nu helst vil ignorere det større budskab, som bogen også formidler. Den undgår behændigt den didaktik, som man er så bange for i børnelitteraturen. Den er filosofisk undersøgende og ikke pædagogisk retningsanvisende.”

And here is also a review from Arguimbau.com

“Jeg har ikke tidligere set eventyrgenren så fint bundet op med en sci-fi-historie, en fantasy-fortælling og et nutidsdrama alt sammen på én gang. Det er virkelig elegant og fuld af overraskelser. Det undrer mig derfor heller ikke, at bogen allerede har vundet et par priser på Island.”

Leave a Comment